Style

3 haartrends voor dit jaar

We besteden maar wat graag aandacht aan ons haar. Tegenwoordig staan dan ook niet maar alleen de vrouwen voor de spiegel om hun haar in model te brengen, ook onder mannen wordt het steeds normaler om aandacht te besteden aan het haar. Het leuke is dan ook dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Laat je jouw haar kort knippen of hou je juist van lange lokken, en laat je deze dan in een andere kleur verven? Draag je je haar vaak los of vast, en krul je het wel eens? Heb je een pony of bijvoorbeeld laagjes? Een verandering aan je haar heeft grote impact op je dagelijkse uitstraling. In deze blog nemen we je mee door drie verschillende haartrends die dit jaar helemaal hot zijn. Laten we wel voorop stellen dat je, welk haartype en haarstijl je ook hebt, je haar goed dient te verzorgen. Onze favoriet hiervoor is Schwarzkopf. Schwarzkopf heeft een uitgebreid assortiment met kwalitatief goede producten en een prima prijsje. Ook het aanbod voor mannen is bij dit merk groot. Daarnaast ruiken je producten van Schwarzkopf gewoon onwijs lekker!

Bob met textuur

Zeg dit jaar maar gedag tegen jouw lange lokken, de bob is namelijk helemaal terug van weggeweest. En dan hebben we het niet over de super gladde variant, maar juist eentje met textuur. Het vergt even wat lef om je haar zo kort te knippen, maar een bob met grove golven zorgt ervoor dat het mooie hoeken creëert bij je kaaklijn. Houdt er alleen wel rekening mee dat je je haar moeilijker vast kan doen. Maar dat is natuurlijk ook helemaal niet nodig met zo’n tof kapsel.

Vlechtjes

Ja, je leest het goed. Vlechtjes hebben hun comeback uit de jaren 70 helemaal gemaakt en zijn dus weer hot en happening dit jaar. Vlechtjes geven een speels effect aan jouw look. Je kunt kiezen om een deel van het haar te vlechten, bijvoorbeeld twee plukjes aan de voorkant, of het hele haar. De populaire festivallook met twee vlechten langs de zijkant van het hoofd is ook dit jaar nog helemaal in. Je kunt een leuke variatie maken door het haar op je hoofd, onder je staart of knot, in te vlechten.

Versmeltende haarkleuren

Zin om je haar te kleuren zonder al te drastisch te zijn? Kies dan voor een versmelting van haarkleuren door babymelts, balayages of finger painting. Hiermee worden subtiele kleuren aangebracht in het haar die erg natuurlijk overlopen in jouw natuurhaar. Een ander voordeel van balayage is dat je geen uitgroei krijgt omdat de verf niet op de haaraanzet wordt aangebracht. Komt die kappersafspraak dus even niet goed uit? Geen enkel probleem. Zorg er trouwens wel voor dat je dit door een ervaren kapper laat doen. Het is namelijk bij deze haarstijlen zo dat oefening kunst baart.