Behandel en vaccinneer tegen hepatitis b

Hepatitis b is een ziekte die niemand wil oplopen. Deze ontsteking aan de lever kan erg vervelende pijn opleveren en is daarnaast erg besmettelijk. Je wil graag ervoor zorgen dat je deze ziekte niet zal oplopen en daarom is het ook aan te raden om je hier ten alle tijden goed tegen te beschermen. De ziekte kan van een moeder op een kind overgedragen worden, waardoor het in deze gevallen lastig is om het kind tegen hepatitis b te beschermen. Tevens kan de ziekte overgedragen worden door lichaamssappen en bloed, dus ook tijdens de seks kan je hepatitis b helaas oplopen. Sommige mensen krijgen helemaal geen klachten van dit virus, wat het gevaar om het over te brengen op anderen helaas weer wat groter maakt. Daarom is het belangrijk om bij twijfel altijd het zekere voor het onzekere te nemen met bijvoorbeeld een inenting hepatitis b.  

Symptomen 

Er kunnen bij hepatitis b vervelend symptomen ontstaan waar je niet blij mee zal zijn. Naast de ontsteking in de lever die al erg vervelend is, kunnen er nog wat symptomen ontstaan bij hepatitis b. Gebrek aan eetlust is hier bijvoorbeeld een onderdeel van, wat na een lange tijd erg vervelend kan worden. Tevens kan koorts en vermoeidheid ontstaan. Dit kan je erg belemmeren in het dagelijks leven, wat natuurlijk erg vervelend is. Daarnaast kan de ontlasting en de urine verkleurd zijn. Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat de lever ontstoken is. Bovendien kan er jeuk en pijnlijke steken ter hoogte van de lever ontstaan. Het virus kan lang overleven in de buitenlucht, dus het is belangrijk om altijd hygiënisch te leven en op te passen met bloed en lichaamssappen van vreemden. 

Een vaccinatie

Voorkomen is beter dan genezen is bij hepatitis b dus een understatement, maar toch is het belangrijk om op te letten in situaties waarbij het kan voorkomen dat dit virus opgelopen kan worden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een vaccinatie tegen hepatitis b. in totaal zijn er drie prikken die gekregen moeten worden. Nadat deze inentingen gekregen zijn is het lichaam genoeg beschermd tegen hepatitis b. Deze bescherming zal gedurende de rest van het leven voldoende zijn, dus eventuele prikken later in het leven zijn zeer waarschijnlijk niet nodig. Er zijn wat kleine bijwerkingen die na het krijgen van deze inentingen kunnen ontstaan, zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid. Al met al valt dat natuurlijk in het niets tegen het daadwerkelijk krijgen van hepatitis b. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *