Een gezonde leefstijl ontwikkelen

dietist amsterdam

Ben je het zat om niet lekker in je vel te zitten en/ of heb je lichamelijke klachten en wil je hier nu echt iets aan gaan doen? Bij een dietist Amsterdam ben je aan het juiste adres. Door gebruik te maken van de coaching en advisering van een gespecialiseerde dietist/ leefstijlcoach, heb je binnenkort weer een gezonde leefstijl. Wanneer je beter eet en meer beweegt heb je al twee zeer belangrijke stappen gezet die essentieel zijn voor een gezonde leefstijl.

Coaching

Let op wat je eet

Een dietist Amsterdam hoeft je waarschijnlijk niet te vertellen dat je gezond eten noodzakelijk is om een gezonde leefstijl te creëren. Meer bewegen en gezonder eten zorgen ervoor dat je afvalt. En heb je een gezond gewicht, dan kan je daarmee een hoop problemen voorkomen of oplossen. En gezond eten, dat is zeker niet alleen maar rauwkost. Gezond eten bestaat uit een zeer groot palet van gezonde voedingsmiddelen in de juiste hoeveelheden. En gezond eten kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door minder koolhydraten te eten of door een Mediterraans eetpatroon. Het belangrijkste is, dat je eetpatroon goed bij je past, dan houdt je het makkelijker vol. Met goed eten en bewegen zorg je ervoor dat je fitter en lichamelijk sterker wordt. Wil je ook beter in je vel zitten en sterker worden? Begin dan snel met jouw traject bij de dietist/ leefstijlcoach. Gezonder leven is ook voor jou mogelijk!

Eetpatroon

De goede begeleiding

Het is te simpel om te zeggen: ‘je moet gewoon gezond eten en meer bewegen’. Als het zo eenvoudig zou zijn dan had niemand problemen met zijn gewicht. De diëtist Amsterdam betrekt daarom ook je eetgedrag bij de begeleiding. De dietist kijkt niet alleen naar wat je eet, maar ook waarom je eet. Misschien ben je geneigd om op feestjes en etentjes over de schreef te gaan of ben je juist overdag heel streng voor jezelf en ga je ‘s avonds los met een zak chips en een reep chocola. Het kan ook zijn dat jouw valkuil is dat je meer gaat eten als je moe bent, je verveelt of erg gespannen bent. De dietist/ leefstijlcoach onderzoekt met jou je eetgedrag en valkuilen en bedenkt persoonlijke en haalbare oplossingen om dit te veranderen.