General

Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Hoewel je er liever niet van uit gaat dat je ooit met een ongeluk te maken krijgt is het toch goed om hier eens bij stil te staan. Want zoals we al zeiden: een ongeluk zit in een klein hoekje… En juist als je het niet verwacht is het soms extra schrikken als je in een ongeluk verzeild raakt. Dit kunnen allerlei ongelukken zijn: in het verkeer, op je werk, bij je sportclub. En als je dan ineens met een ongeluk te maken hebt weten veel mensen niet hoe ze hier mee om moeten gaan. Ineens blijkt er van alles te regelen en af te handelen… En juist als jij of je naasten gewond of geschrokken zijn kost dat ineens wel veel moeite en inspanning. Het kan daarom helemaal geen kwaad om op de mogelijke maar vreselijke situatie te anticiperen en vooruit te kijken. In deze blog zetten we vast een aantal denkstappen voor je op een rijtje waar je over na kan denken. Als je deze voorbereidingen al treft sta je niet ineens met je mond vol tanden op het moment dat zich een ongeluk voordoet.

Regeling met je werk

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als jij door een ongeluk een tijd niet of minder kunt werken. Maar helaas is dit in sommige situaties wel het geval… Dus ga eens na hoe jij dit met je werk hebt geregeld. Kun jij dan verlof opnemen, en hoe zit het met je loon? Voor welke periode wordt jij doorbetaald? En kun jij makkelijk bij een bedrijfsarts terecht? En zijn er nog taken die je zondermeer kunt overdragen, of juist taken die een hele gedetailleerde overdracht vragen? Het is goed om eens met je collega’s om de tafel te gaan zitten en van hen te horen hoe zij over dergelijke situaties denken. Misschien kunnen jullie met elkaar een plan op stellen hoe jullie dit zouden pakken.

Vervangend vervoer

Als je een verkeersongeluk hebt gehad kan het zijn dat je vervoersmiddel fiets of auto dusdanig beschadigd is dat je deze niet meer kunt gebruiken. Hoe ga jij je vervolgens verplaatsen? Heb je al eens nagedacht over vervangend vervoer? Bij veel verzekeringen is dit een optie waar je aanspraak op kunt maken, mits je dit in je polis hebt opgenomen. Goed om eens uit te zoeken! Of hou een particuliere garage achter de hand die dit vervoer voor jou kunnen regelen. Zo ben je snel weer mobiel en kan je dagelijks leven zo veel mogelijk door gaan.

Letselschadeadvocaat

Als je met schade door een ongeval te maken krijgt kun je deze schade verhalen op de veroorzaker van het ongeval. Hoe? Een letselschadeadvocaat kan je hierbij helpen. Deze professionals weten precies hoe ze dit kunnen aanpakken en nemen jou het werk uit handen. Wel zo prettig! Dus ga eens in gesprek met een letselschade advocaat Groningen en ontdek wat deze voor jou kan betekenen!