Health

Een simpele chlamydia test voor thuis

Niemand zit natuurlijk te wachten op een soa, wat staat voor seksueel overdraagbare aandoening. Dit kan in verschillende soorten geuit worden en er zijn dan ook meerdere soorten soa’s die iemand kan oplopen. De meeste soa’s worden overgedragen tijdens seksuele handelingen. Daarom is het uitermate noodzakelijk om altijd op een veilig manier seks te hebben, zeker als het met vreemden is. Het wordt dan ook in veel gevallen aangeraden om jezelf te beschermen tijdens de seks, bijvoorbeeld met het gebruik van een condoom. Soms kan het toch gebeuren dat dit niet mogelijk is. In deze gevallen is het altijd verstandig om extra goed op te letten. Wanneer er twijfel bij je is ontstaan is het altijd aan te raden om met een professional in gesprek te gaan. Deze persoon kan je dan misschien bepaalde zaken aanraden waar je zelf in eerste instantie niet aan gedacht had.  

Chlamydia

Een van de soa’s die opgelopen kan worden bij onveilige seks is chlamydia. Dit ontstaat door een bacterie die je dus kan krijgen van een persoon die deze bacterie draagt. Het vervelende van deze bacterie is dat het meerdere plekken in het lichaam kan aantasten en besmetten. Daarom is het belangrijk om op deze delen extra goed te letten, wanneer je twijfelt of je deze soa op de een of andere manier toch hebt opgelopen. De onderdelen die door deze bacterie besmet worden zijn de slijmvliezen van de plasbuis, anus, keel of de baarmoedermond. Deze bacterie wordt vaak vooral bij jongeren overgedragen, waardoor het vooral in deze leeftijdsgroep erg belangrijk is om extra op te letten. Niet altijd zullen er klachten gemerkt worden bij iemand die chlamydia heeft opgelopen. Dat maakt dat het een soa is die vaak wordt overgedragen aan anderen. Eén van de zaken die wel eens gebeurt als klacht wanneer je chlamydia hebt opgelopen is pijn bij het plassen. Dit kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. 

Zelf testen

Wanneer je twijfelt of je deze soa hebt opgelopen, is een chlamydia test vaak de beste oplossing om zekerheid voor jezelf te creëren. Deze test kan simpel naar jouw huis bezorgd worden nadat deze online besteld wordt. Er zijn diverse methoden waarop deze thuistest uitgevoerd kan worden. Zo is er een variant waarbij een uitstrijksel in de keel afgenomen moet worden. Tevens kan de urine, anus of vagina getest worden. Doordat deze tests thuis uitgevoerd kunnen worden, maakt dat de drempel om te testen vaak wat lager. Dat is erg belangrijk, aangezien je bij twijfel zeker wil weten of je wel of niet te maken hebt met chlamydia. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *