Female

Haal je relatie uit de sleur met deze tips

Het komt in bijna iedere langdurige relatie voor: het monster van de sleur. De eerste periode van een relatie zitten er vlinders in je buik en zweven jullie samen op een roze wol. Maar langzamerhand kom je achter dingen van elkaar die misschien toch iets minder leuk zijn, en beginnen de eerste irritaties te komen. Dit is  heel normaal, maar ook is dit het moment dat er misschien een sleur in jullie relatie dreigt te komen. Heb jij het gevoel dat de rek een beetje uit de relatie is? of zitten jullie nog goed maar wil je voorkomen dat jullie in de sleur komen? Lees dan deze blogs voor tips!

Spontane verrassingen zijn je beste vriend

Het allerbelangrijkste bij het voorkomen of oplossen van een sleur, is het doorbreken van routine. Naarmate de tijd vordert komen jullie in een bepaald stramien te zitten, wat er voor kan zorgen dat de relatie inkakt. Dit voorkom je dor je partner af en toe te verrassen! Het hoeven geen grote meeslepende verrassingen te zijn, denk bijvoorbeeld aan een spontaan berichtje dat je van hem/haar houdt, of een fles wijn verzenden naar zijn of haar werk in een mooie wijndoos. Dit zijn allemaal kleine en lieve gebaren, die ervoor zorgen dat je partner zich verrast en gewaardeerd voelt. Zo zorg je ervoor dat de vonken tussen jullie weer over zullen springen!

Plan een vaste date night in

Het klinkt misschien niet heel spannend en spontaan om een vaste date avond in te plannen, maar toch is het verstandig te doen. Op deze manier hebben jullie namelijk een vaste avond waarin de aandacht even helemaal naar elkaar uit gaat. Ga lekker een hapje eten met z’n tweeën, plan een filmavond in of doe een avondje alle beeldschermen weg en speel een spelletje.

Doe of leer samen iets nieuws

Onderzoek wijst uit dat stellen die samen iets spannends en nieuws doen een nieuwe boost ervaren in hun leven. Door iets nieuws en spannends te leren samen worden jullie meer verbonden met elkaar, omdat jullie deze ervaring samen delen. Ga dus samen een nieuwe sport leren, kooklessen volgen, naar een stad of land waar jullie beide nog niet zijn geweest, of iets anders spannends. Zo zorg je ervoor dat jullie beide een nieuwe ervaring opdoen. Wil je het echt spannend maken? Ga samen bungeejumpen of parachutespringen!