act cursus
Zorg

Interesse in de gedragstherapie? Wellicht is een act cursus iets voor jou

Voor veel psychologen maar ook voor andere mensen is de gedragstherapie een reuze interessant werkveld. Wat echter niet iedereen weet is dat de gedragstherapie diverse aspecten behelst. Zo zijn er richtingen die zich als doel stellen het gedrag na een bepaalde waarneming te veranderen, maar zijn er ook richtingen die meer uitgaan van acceptatie. Hiermee bedoelen we acceptatie van het feit dat je kampt met herinneringen die om welke reden dan ook minder prettig of zelfs pijnlijk zijn. Je geeft deze herinneringen als het ware een plekje, zodat je er beter mee om kunt gaan. Door een act cursus te volgen leer je tools om dit voor elkaar te krijgen. De betekenis van de afkorting act laat wat dat betreft weinig aan de verbeelding over: Acceptance & Commitment Therapy.

Aansluiting op moderne zienswijze op gezondheid

Een belangrijk onderdeel van een act cursus vormt de wijze waarop het thema gezondheid wordt beschouwd. Zoals je misschien weet werd voorheen een goede gezondheid grofweg gelijkgesteld aan een lichaam en geest zonder ook maar een enkele klacht. In modernere beschouwingen geldt echter een heel andere benadering. Deze benadering gaat uit van het feit dat lichamelijke en geestelijke pijn bij iedereen onderdeel uitmaakt van het leven. De manier waarop je hiermee omgaat wordt vervolgens essentieel gevonden bij het bepalen of je een goede gezondheid hebt.

act cursus

Wat heb je bij het afsluiten van de cursus geleerd? 

Als je een act cursus volgt en afrondt, dan ken je in ieder geval de theoretische en filosofische achtergrond van dit deel van de gedragstherapie. Je hebt processen die hier onderdeel van zijn zelf ondervonden en mogelijk ook toegepast bij een ander. Tenslotte zul je in staat zijn om problemen bij jezelf en andere te aanvaarden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *