Tip

Je zesde zintuig aanzetten

Je zesde zintuig en boven natuurlijke gaven activeren? Voor heel veel mensen is dit een stiekeme droom, maar dit uitspreken wordt als genant ervaren.

Maar iedereen heeft wel eens het gevoel gehad dat er misschien iets gaat gebeuren, wat vervolgens gebeurde. Het gevoel dat je iets al eerder hebt gezien, in een (dag) droom of gedachte. Het moment dat iemand jou net belt terwijl je aan hem of haar denkt. Of op hetzelfde moment dezelfde dingen denken. In dit soort kleine aspecten van je leven voelt er weldegelijk een vleugje bovennatuurlijkheid. Want niet alles in je hoofd, is te verklaren.

Want concreet is dat waar we het over hebben. Je zesde zintuig is de wereld in je hoofd. Het is de kracht van intuitie, de 'psychische kracht'. Een super zintuig dat al je andere zintuigen accumuleert: ruiken, proeven, voelen, horen en zien. Het is een waanzinnige bron van inspiratie en creativiteit. Vaak zijn we echter niet bewust van dit zesde zintuig. We zijn vergeten hoe we het moeten gebruiken. Daarom in deze blog een aantal kleine oefeningen die je dichterbij brengen.

1. Time out

Trakteer jezelf iedere dag op een momentje compleet voor jezelf. Een momentje stilte. We leven in zo'n drukke en luide wereld, en we hebben zo veel gedachten rondspoken in ons hoofd, dat we soms het belang van stilte vergeten. Let op je ademhaling. Merk alle gedachten die je hebt op, en laat ze vervolgens weer gaan. Wees alert op nieuwe ideeën die oppoppen. Dit brengt je in een staat van hogere sensitiviteit en bewustzijn.

2. Goed gevoel

Soms kan je niet uitleggen waarom, maar voelts iets doen niet goed. Negeer dit zogenaamde irrationele gevoel niet! Het is een signaal van je zesde zintuig. Leer het meer te vertrouwen, en weldegelijk als logisch te beschouwen. Het zal aanvankelijk riskant voelen, maar in the end heb je meer vertrouwen in je eigen keuzes.

3. Merk de signalen op

Merk niet alleen de gedachten en gevoelens op die je hebt, maar ook andere signalen. Deze signalen komen vaak van buitenaf, en je hebt hier vaak geen invloed op. Het kan van alles zijn. Een liedje dat je steeds terug hoort komen, bepaalde getallen, of mensen die je steeds vaker ziet. Wat is de betekenis daar van?

4. Bewust

Soms dringt het zesde zintuig zich aan als magisch 'euraka' momentje, waarbij je het gevoel hebt dat er een lampje boven je hoofd aanspringt uit het niets. Merk ook deze momenten op. Hoe meer je je bewust wordt van deze connecties, hoe vaker ze terug zullen komen, en hoe minder 'toevallig' het zal worden.

5. Durf te gokken

Dit is een leuke manier om je zesde zintuig op de proef te stellen. Als je telefoon gaat, gok dan eerst eens wie het is die belt. Of voor een smsje, appje of email. Het is niet de bedoeling minuten lang te twisten vanuit logische argumentatie wie er op dit moment van de dag jou zou willen bereiken – dan mis je je telefoontje. Ga uit van het eerste dat in je opkomt. Het zal je opvallen dat je vaker het juist hebt dan onjuist.

6. Luister naar je (dag)dromen

Als jij gaat slapen, ontwaakt je zesde zintuig. Dit kan je ook op een goede manier inzetten. Zijn er problemen waar je een antwoord voor nodig hebt? Denk hier dan aan voor het slapen gaan, en wie weet helpt je onderbewustzijn met het vinden van een antwoord in je slaap. Zorg voor pen en papier bij de hand, want als je wakker wordt zal je deze ingevingen snel vergeten.

7. Bezoek een medium

Meer weten over je zesde zintuig en het bovennatuurlijke? Ga dan eens langs bij een paranormaal begaafde, een paranormale beurs of een medium. Dit kan zelfs online, zoals via een online medium.