Meditatie
Tip

Mindfulness, memditatie en kundalini

Toen ik zelf ooit ben begonnen met het volgen van individuele lessen was het een droom die uit kwam. Degene die deze methodiek doorgeeft, in mijn geval Peter Kampschuur, heeft zijn energieveld dermate vergroot dat het zich niet langer bepeerkt tot zijn eigen lichaam. Dit is wat dan ook daadwerkelijk onder eenwording wordt verstaan, het bewonen van het lichaam en ook de ruimte daar omheen. Alles en iedereen die op dat moment in deze ruimte aanwezig zijn, dat ben jij. Dit wordt door de mindfulness dus niet langer een spiritueel idee, maar een voelbare werkelijkheid. Het mooie van de methode mindfulness is dat iedereen de mogelijkheid heeft om dit zelf te ervaren. Door regelmatig dagelijks de mindfulness oefeningen te doen kan dit zelfs een blijvende realiteit worden.

Mindfulness meditatie kundalini energie problemen

De mindfulness docent kan door dit mee voelen buiten zijn eigen grenzen voelen waar bij jou de spanning in je lichaam gelokaliseerd is, binnen is immers buiten. Dit heb ik zelf bij mijn eigen weg als onmisbaar ervaren, omdat mijn leraar beter kon voelen waar er stremmingen waren in mijn lichaam dan ikzelf. Als dit soort stremmingen heel heftig worden worden ze ook wel kundalini energie problemen genoemd. Op deze kundalini pagina vind je meer informatie over dit soort stremmingen. Hieronder vind je een oefening die helpend is bij kundalini problemen, al of niet veroorzaakt door meditatie.

Omdat je zelf graag goed wilt doen en zijn vormen zich allerlei hersenspinsels, gedachten, die als doel hebben om spanningen en hun oorzaken te verbloemen. Doordat de mindfulness leraar deze onbewuste spanningen aandacht geeft in de individuele oefening, word je thuis tijdens het oefenen met deze spanningen geconfronteerd. Hierdoor worden deze spanningen ook tijdens de dag voelbaar en kun je jezelf betrappen op het vasthouden van je energie bij bepaalde dingen. Ben je nog een totale beginner op het gebied van meditatie en mindfulness, dan kun je het beste Hier  beginnen, of je Hier meteen voor een mindfulness meditatie training inschrijven.