relatietherapie
Zorg

Moet ik blijven vanwege de kinderen?

Huisje, boompje, beestje. Dat is voor veel stellen toch wel het ideaalbeeld. Wat als je dat ideaalbeeld hebt bereikt en het toch niet allemaal goed blijkt te gaan? Zeker als er kinderen in het spel zijn, wil je koste wat het kost je relatie redden. Kinderen wil je op laten groeien in een gezin met twee ouders. Als jullie uit elkaar gaan, heeft dat veel gevolgen voor jullie kinderen. Dat valt niet te ontkennen. De grote vraag is of je dan toch bij elkaar moet blijven vanwege de kinderen. Kinderen voelen jullie relatieproblemen feilloos aan. Opgroeien in een huis waar veel spanning is en ouders continu ruzie met elkaar hebben is voor kinderen niet wenselijk. Het betekent niet meteen dat jullie uit elkaar moeten gaan. Wél kunnen jullie hulp inschakelen als jullie er samen niet uitkomen. Een relatietherapeut biedt hulp bij relatieproblemen.

Kinderen en een relatie

Jullie relatie verandert als er kinderen komen. Het is zelfs één van de grootst mogelijke veranderingen in jullie leven. Je krijgt er een nieuwe rol bij en jullie relatie verandert ook. Je hebt minder tijd voor elkaar. Je moet rekening houden met je kinderen en daardoor heb je minder vrijheid. Zeker de jaren met kleine kinderen ervaren veel ouders als tropenjaren. Het risico bestaat de je elkaar kwijt raakt als je samen de B.V. gezin moet runnen. Veel stellen ervaren een verschil van inzicht in de opvoeding. Ook kunnen er meningsverschillen ontstaan over de verdeling van taken en verantwoordelijkheden. Waar jullie vroeger de tijd namen om zaken uit te praten, nemen jullie die tijd nu niet meer. Je bent moe en tijd en aandacht voor elkaar schiet erbij in. Om elkaar niet kwijt te raken is het juist nu belangrijk om tijd vrij te blijven maken voor elkaar. Blijf interesse in elkaar tonen, blijf elkaar fysieke aandacht geven en blijf elkaar waarderen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms kom je er samen niet uit en vraag je je oprecht af of jullie nog wel bij elkaar moeten blijven. Schakel dan de hulp in van een relatietherapeut.

Relatietherapie

De meeste mensen gaan niet zomaar uit elkaar. Daar denk je lang en goed over na. Misschien is het ook niet nodig om uit elkaar te gaan. Jullie zien zelf geen uitweg meer, maar een relatietherapeut kan jullie nieuwe inzichten geven. Deze persoon is onafhankelijk en kijkt van buitenaf naar jullie relatie. De therapeut helpt jullie om ingesleten patronen te doorbreken en weer echt met elkaar te praten. In de drukte van alledag lukt het niet altijd om de tijd te nemen en met elkaar het gesprek aan te gaan. In de therapiesessies is die tijd er wel. Het is mogelijk dat jullie tijdens de sessies toch de conclusie trekken dat jullie een punt zetten achter jullie relatie. Jullie hebben samen wel kinderen en blijven daardoor met elkaar verbonden. In de therapie bespreken jullie hoe de kinderen ook na een scheiding zo min mogelijk last hebben van jullie spanningen. Spanningen binnen een relatie of buiten de relatie van ouders, daar wordt geen enkel kind beter van. Zoek hulp bij een relatietherapeut in Den Haag. Er zijn geen wachtlijsten, dus jullie kunnen snel terecht voor een intakegesprek. Ook op andere plekken in het land vind je ervaren relatietherapeuten die jullie graag verder willen helpen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *