General

Neem het zekere voor het onzekere!

Soms zijn er momenten in je leven die je vol verwarring achter kunnen laten. Het kan dan lijken of je in een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden bent terecht gekomen. Natuurlijk wil je deze situaties het liefst voorkomen maar soms loopt het leven nou eenmaal anders dan je graag had gewild. In sommige situaties kan het lastig zijn dat je niet weet waar je aan toe bent. Je kan dan het beste proberen duidelijkheid te verschaffen voor jezelf dan weet je in ieder geval waar je mee om zal moeten leren gaan. Misschien klinkt dit allemaal heel wollig. Daarom zal ik hieronder een voorbeeld geven.

Voorbeeld

Soms gaan er in een familie of vriendenkring wel eens verhalen rond. Je weet niet hoe betrouwbaar deze verhalen zijn, maar toch krijg je sterk het gevoel dat er iets niet klopt. Het gerucht gaat namelijk dat jij en je broer helemaal geen volle broer en zus zijn. Zelf had je dat gevoel ook al eens omdat jullie bijvoorbeeld helemaal niet op elkaar lijken qua uiterlijk of qua innerlijk. Wat kun je dan doen? Natuurlijk ga je eerst in gesprek met je ouders. Misschien kunnen zij de twijfel wegnemen. Wil je toch echt het zekere voor het onzekere nemen? Dan kan je een dna test laten uitvoeren. Dan weet je binnen een paar dagen de uitkomst. Uiteraard moet je familie daar wel aan mee willen werken. Mochten je ouders niet mee willen werken dan kan je het altijd alleen met je broer doen. Voor de betrouwbaarheid van de test is het echter beter als de ouders of een van de twee wel meedoen. Dat vergroot namelijk de nauwkeurigheid van de test. Misschien is de uitslag niet helemaal waar je op had gehoopt maar je weet dan in ieder geval wel waar je aan toe bent. Er is dan tenminste duidelijkheid!

Andere testen?

Misschien vraag je je af of er ook andere testen beschikbaar zijn. Dat is inderdaad het geval. Je kan onder andere denken aan een vaderschapstest, grootoudertest, y-chromosoomtest, oom of tante test en een prenatale vaderschapstest. Er is dus een heleboel waar je op kan testen om duidelijkheid te krijgen. De testen worden zelf verstuurd in een neutrale enveloppe. Je bent dus aan niemand verantwoording schuldig als de enveloppe op de mat valt. Binnen een paar dagen heb je dus al de uitslag en kan je verder met je leven zonder al die malende gedachten. Goede oplossing toch?