rollator aanbieding
Tip

Ondersteuning bij het lopen gewenst? Denk aan een rollator

Wie steeds meer moeite met lopen en evenwicht houden ondervindt, die zal in de loop van de tijd steeds meer ondersteuning nodig hebben. Dit is doorgaans geen gemakkelijk feit om te accepteren. Ook is het voor familie en vrienden niet altijd even goed mogelijk om ondersteuning te bieden. Los daarvan is het voor een mindervalide uiteraard fijn nog enige zelfstandigheid te hebben. Herken je deze omstandigheden, dan is het aanschaffen van een rollator een heel reële optie. Een rollator biedt tijdens het lopen namelijk zo’n goede ondersteuning, dat meer en verder lopen weer mogelijk is. En een rollator hoeft helemaal niet duur te zijn, zeker niet als je gebruikmaakt van een

rollator aanbieding

Buitenrollators vs. binnenrollators

Als je in een (online) winkel rollators gaat bekijken, dan kom je al snel tientallen varianten tegen. Toch zijn al deze uitvoeringen eigenlijk onder te verdelen in twee hoofdsoorten: rollators voor buiten en rollators voor binnen. Binnenrollators staan erom bekend dat ze licht, smal en wendbaar zijn. Meestal zijn ze opvouwbaar en uitgerust met een dienblad. Buitenrollators zijn daarentegen wat zwaarder, breder en steviger. Dit zorgt voor meer veiligheid wanneer je over beschadigde en ongelijke paden en wegen loopt. Een buitenrollator is vaak voorzien van een bagagemandje, een zitting en (idealiter) van halfzachte banden.

rollator aanbieding

Handige gebruikstips

Een rollator gebruiken is niet moeilijk. Wel is het essentieel te onthouden dat je tijdens het lopen altijd tussen de handvaten dient te blijven. Dit garandeert de best mogelijke veiligheid. Voor het optimale comfort dienen de handvaten op polshoogte te zitten. Om ervoor te zorgen dat de handvaten, de parkeerrem en de constructie als geheel in goede staat zijn en blijven, is een regelmatige controle wel gewenst.