patellofemoraal pijnsyndroom
Tip

Patellofemoraal pijnsyndroom zorgt voor veel frustraties

Er kunnen erg veel verschillende lichamelijke klachten optreden bij de knieën. De verzamelnaam voor deze klachten is patellofemoraal pijnsyndroom. De klachten ontstaan meestal tussen de bovenbeen en de knie. Het probleem komt bij verschillende leeftijden voor, waarbij vooral jongeren er last van krijgen. De meeste mensen die er last van krijgen, hebben voornamelijk last door de pijn die erdoor ontstaat. Deze pijnklachten doen zich meestal voor aan de voorzijde van de knie. Om tot de diagnose patellofemoraal pijnsyndroom te komen, dienen er eerst een aantal diagnoses te worden uitgesloten. De Runners knee is een van deze diagnoses die allereerst uitgesloten moet worden.

patellofemoraal pijnsyndroom

In welke situaties treden de pijnklachten op bij patellofemoraal pijnsyndroom?

De pijnklachten bij patellofemoraal pijnsyndroom treden voornamelijk op wanneer iemand lang zit met gebogen knieën, traplopen, fietsen, sporten en hurken. Andere verschijnselen die naast de pijn op kunnen treden zijn: het kraken van de knie bij bepaalde bewegingen en een instabiel gevoel. De oorzaak van het probleem is in de meeste gevallen een vorm van overbelasting of niet effectief bewegen. 

Hoe wordt het behandeld?

Om tot herstel te kunnen komen, dient eerst het gehele lichaam onderzocht te worden. Zo wordt er onder andere gekeken naar de soepelheid van de gewrichten en spieren. Daarnaast wordt er ook gekeken naar hoe je als persoon omgaat met de problemen. Om vervolgens volledig van de klachten af te komen, wordt er een persoonlijk trainingstraject samengesteld. In de meeste gevallen dien je hiervoor naar de fysio te gaan. Zo kun je daar oefeningen doen en de voortgang wekelijks bekijken. De oefening die vrijwel iedereen met dit probleem moet doen, is een stabiliteitsoefening.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *