Vijf redenen om een infraroodsauna aan te schaffen

Een sauna in je eigen huis of tuin is het toppunt van luxe. Je stapt zo vanuit je vertrouwde omgeving in de sauna en hoeft er de deur niet voor uit. Behalve dus als die nieuwe infraroodsauna in je tuin staat. Heb je de ruimte maar twijfel je nog? Wij geven je vijf goede redenen!

 1. Goed voor je weerstand
  Op regelmatige basis een sauna bezoeken geeft je een betere weerstand. Omdat veel bacteriën de hoge temperaturen niet kunnen waarderen, maar ook omdat je beter gaat ademen. Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat je doorbloeding beter wordt en dat je lijf afvalstoffen afstoot.
  
 2. Lekker slapen na de infraroodsauna
  Warmte is bevorderend voor je slaap. Je voelt je heerlijk ontspannen. Wel moet je ervoor zorgen dat je niet vlak voor het slapen de sauna ingaat, omdat door het zweten adrenaline vrijkomt. Overigens zweet je in een infraroodsauna minder dan in een traditionele Finse sauna.
  
 3. Een weldaad bij stramme spieren
  De warmte van de lampen van de infraroodsauna dringen diep je lijf in waardoor je spieren en gewrichten ontspannen. Heb je bijvoorbeeld spierpijn of een meer structurele pijn, dan biedt de infraroodsauna verlichting. Zelfs reumapatiënten schijnen de sauna als weldadig te ervaren.
  
 4. Niet op pad voor een saunabezoek
  Heb je een sauna in je eigen tuin staan, dan hoef je niet op pad voor een bezoek aan de sauna. De drempel van op je fiets of in je auto stappen is verdwenen. Je kunt er een wekelijks ritueel van maken, zonder dat het je bijzonder veel tijd kost. Je gaat met een handdoek onder je arm de tuin in en je bent op je bestemming. Het voordeel van een infraroodsauna is ook dat hij nauwelijks opwarmtijd nodig heeft.
  
 5. Geen stress, wel geluk
  Omdat je je in de infraroodsauna ontspant, worden stressklachten verminderd. Je voelt je verkwikt. Het is zelfs zo dat er endorfine vrijkomt waardoor je je gelukkiger voelt. Sowieso is het beter voor je als je dingen doet die je leuk vindt, alleen daar word je al gelukkiger van. En hoewel je ook lekkerder slaapt van een bezoek aan de sauna, krijg je er ook meer energie van. 

Op deze website vind je meer informatie over sauna’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *