Voordelen van CBD

Cannabis sativa wordt al eeuwenlang voor medicinale doeleinden gebruikt. Het was echter pas recent dat de medische gemeenschap de potentiële voordelen van het gebruik van CBD-olie begon te onderzoeken. De cannabisplant bevat fytocannabinoïden die verantwoordelijk zijn voor de effecten op ons lichaam en onze geest. Fytocannabinoïden bootsen verbindingen na die ons lichaam van nature aanmaakt, de zogenaamde endocannabinoïden. Endocannabinoïden helpen bij het handhaven van de homeostase in onze lichaamssystemen (bijv. immuunsysteem, zenuwstelsel). De consumptie van fytocannabinoïden kan dus therapeutische verlichting bieden bij een verscheidenheid aan kwalen door het tekort aan endocannabinoïden aan te vullen.

De regelgeving voor CBD-olie verschilt per staat en per land, maar over het algemeen wordt het niet beschouwd als een gereguleerde stof en kan zonder recept worden gekocht. Het wordt volgens de staatswet in 29 staten als legaal beschouwd, en volgens de federale wetgeving van de VS in alle 50 staten; de industrie importeert echter CBD-olie uit landen als China en Oost-Europa, waar bepaalde hennepplanten genetisch gemodificeerd zijn om hogere niveaus THC of andere verbindingen te produceren die problematisch kunnen zijn als ze verkeerd of te veel geconsumeerd worden.

De essentiële voordelen van CBD-olie zijn: ontstekingsremmende eigenschappen die worden gebruikt om chronische pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen, te helpen bij slaapproblemen en angst door zich te binden aan serotoninereceptoren in de hersenen en de olie bevat pijnstillende eigenschappen door het stimuleren van natuurlijke endocannabinoïden zoals anandamide, dat pijn en ontsteking reguleert.

Andere onderzochte voordelen van het gebruik van CBD-olie omvat: behandeling van epilepsie, psychotische stoornissen en geestesziekten, bescherming tegen neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en Parkinson en de behandeling van multiple sclerose.

Studies hebben aangetoond dat CBD-olie samenwerkt met het endocannabinoïde systeem om verlichting te bieden bij een verscheidenheid aan aandoeningen. CBD-olie biedt dus vooral verlichting bij chronische pijn door een wisselwerking met receptoren in de hersenen en het zenuwstelsel.

Wil je na het lezen van dit artikel zelf CBD-olie uitproberen? Klik dan hier!

wietolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *