Health

Wat moet je weten over je zorgverzekering

Een zorgverzekering, iedereen heeft het, maar slechts een klein deel van de mensen heeft zich er daadwerkelijk in verdiept. Om de juiste zorgverzekering te kunnen vinden, is het handig om wat basisinformatie te weten. Zo zorg je er voor dat je niet onvoorbereid een keuze gaat maken.  In dit artikel geef ik je deze informatie.

Wat is een zorgverzekering?

Het is eenvoudig om uit te leggen wat een zorgverzekering is, aangezien het woord zelf het eigenlijk al verklapt: een zorgverzekering is een verzekering die alle kosten voor de zorg dekt. Echter dekt het verplichte deel van de zorgverzekering alleen de kosten voor noodzakelijke zorg. Om extra kosten gedekt te hebben, is het handig om een aanvullende zorgverzekering te nemen.

Verplicht

Een zorgverzekering is verplicht. Hiervoor heeft de overheid gekozen omdat op deze manier iedereen de zorg kan krijgen die ze verdienen, zonder een keuze te hoeven maken tussen hun gezondheid en hun portemonnee.

Eigen risico

De overheid heeft wel een eigen risico vastgesteld die je verplicht bent om zelf te betalen. Echter kan je er wel nog voor kiezen om dit eigen risico te verhogen. Dit zal er voor zorgen dat je maandelijkse kosten dalen, maar dat je wel voor hogere kosten op één moment kan komen te staan.

Vergelijken

Wanneer je de goedkoopste zorgverzekering wilt vinden, kan je de verschillende zorgverzekeringen eenvoudig vergelijken op www.zorgkiezer.nl. Door je wensen hier in te vullen, krijg je direct een mooi overzicht van alle zorgverzekeraars die voldoen aan jouw eisen. Zo weet je zeker dat je nooit te veel zal betalen voor jouw zorgverzekering.