Mens en gezondheid

Zo voel je je minder moe

Iedereen voelt zich wel eens moe. Je hebt geen zin om te bewegen, praten of werken: je wilt het liefst gewoon slapen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld een slechte nachtrust, een feestje dat tot laat duurde of een lange dag op werk. Meestal gaat dit wel over na een nacht goed slapen, maar soms kan het ook langer aanhouden. Met onderstaande tips kom je sneller van je vermoeidheid af; lees ze dus goed door!

Positieve gedachten

Het klinkt misschien een beetje filosofisch, maar positieve gedachten dragen bij aan hoe je je voelt. Je kent het waarschijnlijk wel: je voelt je sip en hebt eigenlijk geen zin om iets te doen. Je kunt alleen maar denken aan het negatieve dat er gebeurd is. Zet daarom deze gedachten om in iets positiefs! Probeer het negatieve te laten gaan en je te focussen op wat wel goed gaat. Negativiteit slurpt energie en zorgt er niet voor dat je je goed voelt. Verander – geleidelijk – je mindset en je zult zien dat je je energieker voelt! 

Vitamine B12

Bepaalde vitamines regelen onze gemoedstoestand en energielevel. Zo ook vitamine B12. Het zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren, je weerstand op peil blijft en je je ook nog eens minder moe voelt. Het is dan wel belangrijk om er voldoende van binnen te krijgen. Je vindt vitamine B12 in natuurlijke producten, zoals groente, fruit, peulvruchten, noten, vis en vlees. Als je niet genoeg van deze producten op dagelijkse basis eet, bestaat er een kans dat je dus een vitamine B12-tekort oploopt en je je dus vermoeid voelt. Om dit tegen te gaan, kun je meer van deze producten eten of vitamine B12 supplementen slikken. Deze vind je bij een drogisterij of online, bijvoorbeeld bij CureSupport

Levensstijl

Naast positieve gedachten en voldoende vitamine B12, is er nog een ander belangrijke factor die jouw gemoedstoestand kan beïnvloeden: je levensstijl. Dit betreft veel verschillende aspecten, bijvoorbeeld werk, sport en je sociale leven. Zit je de hele dag achter je bureau? Dan is het niet gek dat je je aan het einde van de dag suf voelt. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een zit-sta-bureau te nemen. Zo kan het bloed goed door je lichaam gepompt worden en voel je je energieker! Bovendien is het algemeen bekend dat sporten goed en gezond voor je is. Je krijgt er namelijk energie van en je voelt je ook fitter. Sport je weinig? Kom van die bank af en beweeg! Je zult al gauw merken dat je je veel minder moe voelt en veel meer doet op een dag. 

Met kleine aanpassingen in je dagelijks leven kun je al veel doen aan dat vermoeide gevoel. Sta positief in het leven, krijg voldoende vitamine B12 binnen en houd er een gezonde en sportieve levensstijl op na!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *