News

Zorg dat je een uitvaartverzekering hebt

Een verzekering regelen is misschien niet de leukste taak. Vooral als dit gaat over de verzekering van je uitvaart. Toch is het belangrijk om dit zo goed mogelijk te regelen. We willen het onze nabestaanden niet met al te veel lasten voorzien. Gelukkig kan dit snel en gemakkelijk via het internet.

Wat houd deze verzekering in?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van een begrafenis of crematie dekt. Het zorgt er voor dat de nabestaanden na het overlijden een geldbedrag wordt uitgekeerd, zodat deze kan worden gebruikt om de uitvaart te bekostigen.

Welke verzekeringen kan je vergelijken?

Er zijn verschillende verzekeringen voor de uitvaart. De verschillen zit hem in inspanning van de nabestaanden. Je kunt deze verzekeringen verdelen in 3 categorieën:

Naturaverzekering:

De naturaverzekering bevat een dienstpakket. Door middel van dit dienstpakket hebben de nabestaanden minder werk aan hun handen. In dit pakket word er geen geld uitgekeerd aan de nabestaanden. De uitvaartverzorgers ontvangen dit pakket om zo de uitvaart te verzorgen.

Kapitaalverzekering:

De kapitaalverzekering keert het geld uit aan de nabestaanden. Zij kunnen dan naar eigen wens de uitvaart regelen. Het nadeel is wel dat het veel werk kan zijn en zo het rouwproces wat moeizamer kan verlopen. Gelukkig is het bij moeilijkheden mogelijk om het uitgekeerde geld alsnog over te maken naar een uitvaartverzorger.

Combinatieverzekering

Met deze verzekering combineer je de natura- en kapitaalverzekering. Het uitgekeerde geld word in tweeën gesplitst. Er gaat een deel naar de uitvaartverzorger. Het andere deel word uitgekeerd aan de nabestaanden die er nog iets persoonlijks aan willen toevoegen.Maar waar begin je dan? Er zijn tientallen uitvaartverzekeringen die zeggen het beste te bieden. Dan is een keuze maken toch wel lastig. Gelukkig kun je voor dit probleem terecht bij onze vergelijkingssite. Er word voor jou de beste keuze gemaakt die bij jou persoonlijke wensen passen. Hier kan je kan meteen een uitvaartverzekering vergelijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *